Slierasperges met aardappels en sperziebonen

Er zijn maar weinig andere groenten die zoveel vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen bevatten dan de asperges. Bovendien zitten er weinig calorieën in asperges, wat handig is als je wilt afvallen. Slierasperges, zijn gekookte asperges. Het is nu asperge seizoen, weliswaar bijna afgelopen, maar je kan er nog volop van genieten. Dit recept bestaat uit Slierasperges met aardappels en sperziebonen.

 

Ingrediënten voor 2 personen

8 Asperges

4 aardappels

Handvol sperziebonen

Roomsaus poeder

2 eetlepels olijfolie

 

Bereidingswijze 

Leg de asperges 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijk te schillen. Schil de asperges vervolgens met een dunschiller. Leg de geschilde asperges in ruim koud water en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met een gesloten deksel door garen. Kook ondertussen de aardappels en bak de sperziebonen in een koekenpan voor 5 a 10 minuten beetgaar. Bereid de roomsaus poeder volgens instructies.  Leg alles op een bord en schenk wat saus over de asperges, en de aardappels. Klaar om te eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *