De Somalische Samosa (sambus), leuk als tussendoortje of als bijgerecht. het is krokant, vlezig en scherp van smaak. Dit recept is zeker een succes en zal snel fans krijgen.

Ingrediënten (voor 20 samosa)

0, 5 kilo rundergehakt

1 grote ui

1 groene paprika

2 tenen knoflook

1 blokje bullion (optioneel)

1 theelepel  gemalen koriander

1 theelepel gemalen komijn

1 liter zonnebloem olie

1 theelepel peper

zout op smaak

Loempia vellen

Verse rode peper (optioneel)

 

Bereidingswijze

Snijd de ui en de paprika in hele kleine blokjes.  Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Verhit de olie en fruit hierin de uien en paprika, voeg dan het vlees en knoflook toe en bak die 5 minuten mee. Roer de peper, koriander, blokje bullion en komijn erdoor en bak nog eens 1o minuten tot het vlees gaar is. Meng het geheel goed en breng het op smaak met extra peper en wat zout.

Halveer de loempia vellen schuin. Vouw vanaf een punt een zijkant naar binnen, vouw vervolgens aan de andere kant een punt naar binnen. Plak dit dicht, zodat er  puntzakje ontstaat. Vul dit met wat van het vlees mengsel (niet te vol maken). Vouw het deeg daarna dicht, zorg dat er een driehoekige vorm ontstaat. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.

Verhit de olie en frituur de samosa’s hierin in 5 minuten. goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze.