Specerijen mix recept

Deze specerijen mix recept is een must have in je keukenkast. Het is te gebruiken voor bijna alles waar je een lekkere exotische smaak aan wilt geven. Het is simpel te maken en kan voor een lange tijd bewaard worden in een weckpot. Houdbaar ongeveer 3 maanden.

Ingrediënten

1/2 beker komijn zaadjes

2 steranijs

1/2 beker koriander zaadjes

2 eetlepels zwarte peperkorrels

3 kaneelstokjes

1 eetlepel kardemom

1 eetlepel kruidnagel

2 eetlepels kurkuma gemalen

 

Bereidingswijze

Doe de specerijen behalve de kurkuma in een koekenpan en zet het vuur aan. Toast de specerijen voor 4 a 5 minuten op midden hoog vuur en roer met een houten lepel tot de aroma vrij komt. Zet het vuur uit en laat de specerijen afkoelen in een bord. Daarna fijnmalen met een koffiemolen of als je die niet in huis hebt, gebruik een vijzel en stamp de mix fijn. Doe de specerijen in een weckpot en voeg je de kurkuma. Mix met een lepel en de deksel goed afsluiten.