Stamppot met ratatouille

Stamppot met ratatouille en gegrilde kippenborst stukjes.

Het zit er weer aan te komen het koude weer. Lekker om een heerlijke stamppot op tafel te zetten.

Ingrediënten

Stamppot

1 kilo kruimige aardappelen

600 gram boerenkool

3 eetlepels olijfolie

125 gram verse roomkaas met kruiden (bakje)

Peper en zout

Ratatouille

1 eetlepel olijfolie

2 uien, in dunne ringen

1 kleine rode paprika, in blokjes

1 kleine aubergine, in blokjes

1 kleine courgette, in blokjes

5 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes

1 teentje knoflook, geperst

1 theelepel chilipeper

1 eetlepel provençaalse kruiden

 

Bereidingswijze

Stamppot

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Stroop de boerenkool het bladgroen van de nerven. Was de boerenkool goed, zodat er geen zand meer aan zit. Bak de boerenkool in een wok met een beetje olijfolie tot het al omscheppend geslonken is. Haal de geslonken boerenkool uit de wok en snijd deze fijn. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze tot een mooie gladde puree. Meng de boerenkool en de roomkaas door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 minuten door.

Ratatouille

Verhit de olijfolie. Fruit de uienringen 2 minuten, doe de paprika, aubergine en courgette erbij en bak de groenten onder voortdurend omscheppen 2 minuten.

Voeg de tomaten en de knoflook toe. Breng op smaak met zout en bestrooi met Provençaalse kruiden en chilipeper. Schep om, doe het deksel op de pan en laat de ratatouille op een laag vuur in 20 minuten gaar stoven.

Tip: Lekker met gegrilde kippenborststukjes.