Surinaamse Pruimentaart

Surinaamse pruimentaart is een lekkere Surinaamse cake.

Ingrediënten

450 gram boter

350 gram suiker

2 eetlepels vanille essence

10 eieren

400 gram meel

4 theelepels bakpoeder

400 gram Pruimen

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik in, bekleed het met bakpapier en vet het papier in.

Klop in een grote kom boter, suiker en essence en mix deze voor ongeveer 5 minuten. Doe de eieren 1 voor 1 erbij. Voeg hierna het meel en de bakpoeder in het beslag en mix deze. Doe dit tot het mengsel glad en luchtig is.

De pruimen fijn malen en de gemalen pruimen door het beslag doen en omscheppen totdat de pruimen door het beslag zijn opgenomen.

Schep het mengsel in het bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 1 uur tot een breinaald die erin gestoken wordt er schoon uitkomt. Laat de cake 5 minuten in het blik rusten en dan afkoelen op een rooster.