Tabbouleh Recept Bulgur

Tabbouleh is een salade uit de Libanese keuken. Deze salade wordt gemaakt van bulgur, een graansoort die in het Midden-Oosten veel gegeten wordt. Tabbouleh recept met bulgur wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten.

Ingrediënten 

1 beker bulgur volkoren

4 grote tomaten klein gesneden

1 3/4 beker gesneden verse peterselie

4 Lente uien

1/4 beker verse citroensap (ongeveer 2 citroenen)

3/4 theelepel zout

1/4 beker extra-virgin olijf olie

Vers gemalen zwarte peper

2 eetlepels klein gesneden verse munt

 

Bereidingswijze 

Doe de bulgur in een kom, giet er voldoende kokend water over om het helemaal onder water te zetten en roer goed. Laat 15-20 minuten weken. Vervolgens doe je de bereide bulgur in een grote schaal en laat het afkoelen. Was de peterselie en munt, sla het water eruit en dep eventueel nog een beetje droog. Snijd de tomaten en doe de stukjes in een grote kom. Snijd de peterselie en munt fijn met een scherp mes. Dit kan daarna bij de stukjes tomaat. Snijd de lente ui in dunne plakjes en doe het in de schaal.

Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, zwarte peper en zout. Schep de bulgur om met de olijfolie en meng daarna met de kruiden en groenten, samen met de dressing. Meng alles goed door elkaar en proef. Voeg eventueel nog extra olijfolie, citroensap of peper en zout toe.

Serveer de tabbouleh in een diepe kom of in een platte schaal.