Tomatensalade met basilicum

Bij deze salade heb ik gebruik gemaakt van snoeptomaten. Snoeptomaten, zijn kleine, ronde, rode tomaatjes. Deze tomaatjes zijn fris en sappig van smaak.  Bewaaradvies: Tomaten hoor je buiten de koelkast te bewaren, anders verliezen ze hun smaak. Deze tomatensalade met basilicum recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

500 gram snoeptomaten

1/2 beker verse basilicum of 1 eetlepel gedroogde basilicum

1 citroen 

1 theelepel olijfolie

zout en peper op smaak

 

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in blokjes en leg ze op een serveerschaal. Pluk het verse basilicum en stamp met de citroen, zout en peper in een vijzel tot een groene pasta. Voeg de olijfolie toe en blijf roeren totdat het geheel gemixt is. Voeg eventueel nog extra  zout en peper toe. Schep de saus op de tomaten. Serveer er warm, knapperig brood bij of gewoon zo. Yum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *