Wil je je buikvet verliezen terwijl je eet? Kies voor de onderstaande vetverbranders en de kilo’s vliegen er af.

Olijfolie

z7uamju01n

Volgens onderzoekers van Menzies School of Health Research kun je vet verliezen als je bak margarines vervangt door onverzadigde vetzuren uit palmolie of olijfolie. In olijfolie zitten relatief veel onverzadigde vetten, Vooral als je dit vergelijk met normale boter. Olijfolie is één van de meest gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen die er bestaat.

Eieren

3se4h5rt0t

Gebakken eieren als ontbijt zijn een ideale manier om af te vallen. Uit onderzoek blijkt dat je eetlust gedurende de dag veel minder is als je twee gebakken eieren neemt als ontbijt.  Dit komt omdat er in eieren veel eiwitten zitten die langer een verzadigend gevoel geven.

Volkoren producten

y4qcsvg1os

Door volkoren producten te nuttigen, krijg je niet enkel veel vezels binnen. Je zal jezelf sneller vol voelen, waardoor je automatisch minder gaat eten. Vervang daarom geraffineerde producten zoals witte pasta, wit brood etc. Veel sporters ontbijten met een bord pap omdat het zo voedzaam is. Pap bevat volkoren granen, eiwitten, vitamines en mineralen en nauwelijks vet. Volkoren is de sleutel tot succes. Afvallen zonder dieet is mogelijk, mede dankzij volkoren producten.

Linzen

id-100137264

Linzen zijn peulvruchten en deze bevatten trage koolhydraten. Linzen verteren langzaam, en vergroten ons verzadigingsgevoel. Daardoor blijft onze honger langer uit, en eten we minder. Trage koolhydraten voorzien ons lange tijd van de broodnodige energie.

Groene thee

edfe7a3f40

Het belangrijkste bij afslanken is dat je minder calorieën binnen krijgt en meer energie verbruikt. Groene thee is rijk aan substanties die de stofwisseling in jouw lichaam doet toenemen. Door groene thee toe te voegen aan jouw dagelijkse drinkpatroon zul je meer energie verbruiken dan normaal en zul je afslanken. Door het drinken van vijf bekers groene thee verdeeld over de dag kun je wel 80 calorieën extra verbranden. Het proces dat dit mogelijk maakt wordt thermogenisis genoemd en heeft te maken met de warmteontwikkeling in het lichaam.

Hete pepers

id-100332141

Goed nieuws voor mensen die van pittig voedsel houden. Het eten van Spaanse pepers helpt de vetverbranding. Onderzoekers aan de Universiteit van Californie hebben bewijzen dat rode pepers helpen bij het verbranden van overtollig vet. Belangrijkste weldoener van de peper is het bestanddeel capsaicine dat zorgt voor de scherpe smaak. Door de hitte die vrijkomt als je de peper eet, wordt je uithoudingsvermogen vergroot en gaat vet oxideren.

Mager vlees

d54aefd8e6

Vlees eten hoeft niet per definitie gelijk te staan aan vet eten. Er bestaat vlees dat erg mager is en minder dan 1% vet bevat. Het is zelfs zo dat elk dier dat vlees levert, ook mager vlees heeft, zo bestaat er ook mager runds- en kalfsvlees. Ook kippenvlees (zonder vel) en gevogelte zijn mager vlees. Gehakt van welk soort vlees dan ook bevat vaak het meeste vet omdat de restjes er aan toegevoegd worden.