Traditioneel Marokkaans vleesgerecht

Traditioneel Marokkaans vleesgerecht

Dit traditioneel Marokkaans vleesgerecht wordt voornamelijk geserveerd bij feestgelegenheden.

Ingrediënten

1 kilo lamsvlees
300 gram pruimen
2 uien
200 gram amandelen
30 ml zonnebloem olie
4 suikerklontjes

Kruiden:
1 theelepel Ras al hanout (Kruiden mix te koop bij elke Marokkaanse winkel)
Zout naar smaak
Kaneel
Klein beetje saffraan 3 of 4 sliertjes

Bereidingswijze

Snij 2 uien fijn (niet te fijn) en fruit ze aan in de olie. Gebruik een middelgrote pan.
Als uitjes aangefruit zijn doe je het vlees erbij. Laat het geheel met deksel erop 10 min sudderen.
Vervolgens doe je er de ras el hanout, de zout en saffraan bij. Voeg ongeveer 200 ml water bij.

Wacht tot het water in de pan kookt en zet daarna op een laag vuurtje en laat ongeveer 1-1,5 uur rustig stoven.

Doe in een apart pannetje de gedroogde pruimen. Doe er wat heet water bij, de suiker en beetje kaneel. Laat het geheel ongeveer 5 min koken tot de pruimen zacht zijn. Haal ze daarna van het vuur en laat afkoelen.

Rooster vervolgens de (gepelde) amandelen goudbruin met wat zonnebloem olie in n koekenpan.

Gebruik voor het serveren een groot bord. Begin met het vlees (en de jus met uien) verdeel daarna de pruimen over het bord (neem het vocht niet mee). Verdeel vervolgens de amandelen over het bord.

Serveren met Marokkaans brood.

Eet smakelijk.