Overheerlijke vegetarische lasagne met aubergine, tomatenpastasaus, paprika, mozzarella en pesto.

Ingrediënten

2 middelgrote aubergines

grof keukenzout

2 el olijfolie

2 rode paprika’s

370 g tomatenpastasaus uit een flesje

250 gram lasagne vellen

75 gram geraspte mozzarella

130 gram pesto

40 gram geraspte Parmezaanse kaas

Witte saus of room

Bereidingswijze

Vet een grote ovenschaal in. Snijd de ongepelde aubergines in plakjes van 1 cm. Leg ze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat ze 30 min staan. Verwarm de oven tot 190-200°. Was de aubergines met koud water af, laat ze afdrogen. Bestrijk ze met olie en leg ze in een enkele laag op twee bakplaten. Bak ze 20 min in de oven gaar. Snijd de paprika’s in vieren, verwijder zaad.

Rooster de paprika’s onder de grill met de buitenkant naar boven (het vel moet beginnen zwart te worden). Stop de paprika’s in een plastic, pel het vel eraf en snijd dan in dikke repen.

Doe een derde deel van de pastasaus in de geoliede ovenschaal. Leg 1/3 deel van de lasagne vellen erop, dan 1/3 deel van de saus, de 1/2 van de aubergines, de helft van de mozzarella, herhaal deze lagen met lasagne vellen, de rest van de saus alle paprika, de rest van mozzarella en aubergine. Spreid de pesto over de aubergine uit en doe er de witte saus daarover.

Bak de lasagne 30 min in de oven op 180° onder een deksel . Doe het deksel weg, strooi de Parmezaanse kaas eroverheen, laat nog 30 min bakken tot mooi goud kleur. Haal uit de oven en laat nog 5 min zonder deksel staan. Je lasagne is dan klaar. Geniet

Bron: www.besterecepten.nl