Verse hamburger uit de oven

Zin in een zelfgemaakte Big Mac? Maak dan deze verse hamburger uit de oven. Een lekker kruidige hamburger waar je vol van zit! Ideaal aan deze hamburger is dat er nauwelijks vet aan te pas komt.  De hamburger verliest een hoop vocht, maar blijft wel sappig. Bovendien zijn ze door ze in de oven te bakken steviger dan wanneer je ze in de pan doet.

Ingrediënten

400 gram vette rundergehakt

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel oregano

1 theelepel basilicum

Peper en zout

1 lepel olie

Bereidingswijze

Pak een ruime kom en doe daar het gehakt in. Voeg flink wat zout, peper en de kruiden toe en meng het goed door het gehakt. Probeer meteen een schijf te vormen en niet eerst een bal maken. Druk of klop de gelijke delen vlees met één hand tot een schijf terwijl je met de ander de randen vormt. Probeer een dikte te krijgen van zo’n 2 cm dik. Maak de hamburger ook 1 tot 2 cm groter dan hij uiteindelijk moet worden. In de oven zal hij nog wat krimpen. Leg de hamburgers die je hebt gemaakt in een ovenschaal ingevet met de olie. Stop ze zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven op 230ºC. Wanneer je geen ovenschaal maar alleen een rooster hebt, zorg er dan voor dat je even wat aluminiumfolie onder het bakpapier legt, anders lekt het vocht door het rooster heen. Ondertussen snij je de kaas, ui, augurk en tomaat. Eventueel kun je een eigen saus bij maken. Lekker met huisgemaakte frietjes!