Het lichaam hebben dat je graag wilt hebben

Het hebben van een slank lichaam is geen kwestie van geluk of kwestie van iets dat komt aanwaaien of de genen waarmee je bent geboren. Voor sommige mensen is het een kwestie van geluk, omdat zij slank geboren worden, maar dit is maar een héél klein deel van de bevolking. De meeste mensen zijn niet gezegend met een van nature uit slank lichaam, en die moeten bepaalde dingen op een bepaalde manier gaan doen, of ze komen aan. En de enige reden waarom je tot nu toe nog niet het lichaam hebt dat je zou willen, is omdat je nog niet de juiste dingen hebt gedaan die jouw lichaam nodig heeft om dat slanke lichaam te bereiken. De enige reden waarom je niet je ideale lichaam hebt, is omdat je op een bepaalde manier hebt geleefd, die niet aansluit bij wat jouw lichaam echt nodig heeft om een optimale gezondheid en een optimaal gewicht te bereiken.

Wanneer je dat namelijk wel had gedaan, had je lichaam automatisch ook het gewicht gehad dat je graag wilde hebben, of had je automatisch de gezondheid gehad die je potentieel zou kunnen hebben.  Er is niet één dieet dat voor werkelijk iedereen kan werken. Alle stofwisselingen zijn verschillend, alle hormoonhuishoudingen zijn anders, genen zijn verschillend, de werking van elk lichaam is uniek. Om die reden kan een voedingsprogramma dat voor de één perfect werkt, voor de andere helemaal niet werken, en een derde persoon kan er zelfs dikker van worden.

De gezondheidsvoordelen van vezelrijk eten

1. Vezels vertragen de mate waarin voeding in je bloedbaan komt, zodat je bloedsuikerspiegel niet piekt en je cholesterol in balans blijft. Als je bloedsuiker niet piekt, blijft je bloedsuiker in balans en zal je lichaam de snelle suikers in je bloed niet opslaan als vet waardoor je aankomt.

2. Verder geven vezels je een verzadigd gevoel, zodat je minder snel honger krijgt en naar ongezonde snacks grijpt.

3. Vezels zijn daarnaast een natuurlijk middel om constipatie te verhelpen, omdat voedingsvezels de massa in je darmen soepel houden.

Ziek en overgewicht door een vezeltekort

Niet alleen je slechte stoelgang is een probleem door een gebrek aan vezels. Door te weinig vezels te eten heb je ook meer kans op ziektes als diabetes, obesitas, kanker en hartziekten.

 

Lees ook:  Top 7 natuurlijke buikvet verbranders

Bron: www.ingevanhaselen.nl