Oil pulling met kokosolie: Een uitstekend middel om je tanden witter te maken en je mond fris en gezond te houden .

Oil pulling wordt in eerste instantie gebruikt om problemen in de mondholte, zoals ontstoken tandvlees, slechte adem, tandsteen, gevoelige tanden en dergelijke op te lossen. En het schijnt dat je er ook nog wittere tanden door krijgt.

Oil pulling is simpel: je mond spoelen met een lepel on-geraffineerde plantaardige olie. Men gebruikt vaak extra virgin kokosolie hiervoor. Dit vanwege de antibacteriële werking. Het idee klinkt vies, en dat is wellicht ook de reden waarom velen er liever niet aan beginnen. Maar als je echt serieus bent om wat aan je tanden of je tandvlees te willen doen, dan is dit de minst agressieve methode. Als je er eenmaal aan begint en het een paar keer hebt gedaan, valt het zeker mee.

Je mondholte bevat miljarden bacteriën, virussen, schimmels en andere parasieten met hun bijhorende afvalstoffen die veelal toxisch zijn. Hierdoor kan op den duur de balans verstoord raken en je gebit achteruit gaan.

Met oil pulling spoel je de olie met een soort trekkende en duwende beweging tussen je tanden door. Je neemt 1 eetlepel kokosolie in je mond en duwt en trekt de olie 15 minuten langzaam tussen je tanden en kiezen. Zorg ervoor dat de olie goed door je hele mond komt.

Gebruiksaanwijzing oil pulling

  • Koop goede kokosolie
  • Neem (’s morgens  of ’s avonds wanneer je meeste tijd hebt) 1 eetlepel olie en beweeg deze 15 minuten door je mond tot de olie wit van kleur is.
  • Spuug deze na afloop uit.
  • Spoel je mond goed na met water.
  • Poets je tanden en tong goed.

Verstopte afvoer

Als je met kokosolie spoelt is het belangrijk dat je de olie na het spoelen niet in de wasbak uitspuugt, maar in de afvalbak. Onder de 24 graden stolt kokosolie namelijk en kan het op den duur de afvoer verstoppen.

Andere oliën

Andere oliën, zoals sesam-en olijfolie worden ook vaak gebruikt, maar kokosolie word als beste beschouwd. Een goede kwaliteit extra virgin biologische olie wordt aangeraden om een maximaal effect te bereiken.