Zalm blini’s met roomkaas

Zalm blini’s met roomkaas: Een klein hapje om een feestelijke diner mee te beginnen, of lekker voor bij de borrel. 

Ingrediënten 

150 g poffertjes mix

1 theelepel bakpoeder

300 ml volle melk

1 ei

1 citroen 

Kappertjes

30 gram boter

100 gram gerookte zalm

Bereidingswijze

Doe de poffertjes mix en bakpoeder in een kom en voeg al roerend met een garde eerst de melk en dan het ei toe.

Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en roer erdoor. Verhit de boter in een koekenpan en bak per keer 4 kleine blini’s in 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze na 2 minuten. Maak met de rest van de boter nog 8 blini’s. Leg ze op een schaal.

Smeer de  roomkaas erboven. Verdeel de zalm in gelijke stukjes en leg ze op de roomkaas. Bestrooi met de kappertjes en eventueel nog wat peper. Je blini’s zijn klaar om te serveren.

Probeer ook blini’s met biet. Deze zijn ook erg lekker.