Zeebaars uit de oven recept

Vis is niet moeilijk om te klaar maken,  het is zelfs super makkelijk. Toch doen we dat niet zo vaak. Met dit recept kunnen we je vast over halen om zelf aan de slag te gaan met je eigen spectaculaire oven vis recept. Je kan verschillende soorten vis gebruiken voor dit recept. Vraag de visboer welke soort vis het meest handig is. Geschikt kunnen zijn; forel, dorade, zalmforel en zeebaars. Laat de visboer in de viswinkel je vis schoonmaken, ingewanden eruit en schubben eraf, maar kop en staart laten zitten.

Ingrediënten

2 hele zeebaarssen goed schoongemaakt

0.5 bosje tijm

0.5 bosje rozemarijn

olijfolie

1 teentje knoflook geperst

0.5 bosje dille

1 citroen

zout en peper op smaak

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.  Was de vis, dep het droog en snijd de huid op een paar plekken in. Bestrooi de binnenkant van de vis met zout en peper. Vul de vis met de knoflook, dille, tijm, rozemarijn en citroen. Besmeer de vis in met de olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Bak de vis in de oven in ongeveer 20 a 25 minuten gaar.