Zomerse couscoussalade

Deze zomerse couscoussalade is snel klaar en lekker makkelijk. Ideaal om mee te nemen als lunch, maar kan ook prima als een goed vullende avondmaaltijd.

Ingrediënten

200 gram Couscous

4 dl kokendheet water of bouillon (van blokje)

Bruine linzen uit blik

Kikkererwten uit blik

Salade van baby spinazie en rucola

1 theelepel zout

1 eetlepel zoete sojasaus

1,5 eetlepel sesam olie

1 citroen

 

Bereidingswijze

Laat de couscous wellen. Roer de couscous om met het hete water of de bouillon en 1 theelepel zout en laat hem wellen. Hierna de couscous in de koeling voor 20 minuten of totdat die op kamer temperatuur is.

Giet de kant en klare peulvruchten in een grote kom en dep ze droog. Stel de salade samen: Schep de couscouskorrels losjes om met een vork. Voeg de sojasaus, sesam olie en het citroensap toe. Breng de salade op smaak met zout en eventueel peper, en schep alles goed door. Garneer de salade indien gewenst met partjes citroen en serveer het. Extra lekker na een nachtje in de koelkast, als de smaken er goed in zijn getrokken.